Clicky

MoetDatNou: Wol
maandag 9 maart 2015

Wol

Het is buiten fokking zonnig en bijna fokking twintig graden. Natuurlijk is het buiten zonnig en niet binnen, want binnen schijnt de zon immers niet. Alhoewel, dat ligt er natuurlijk aan hoe u de gordijnen heeft hangen, wat waarschijnlijk weer te maken heeft met een doorgehaalde zaterdagnacht of niet. 't Kan ook te maken hebben met de locatie van uw huis en of daar dan bomen voorstaan, of gebouwen. Of een joekel van een Jehova's getuige die de zon tegenhoudt met z'n zwaaiende verkondiging, omdat u de deur weigert te openen.
Maar ik ga gewoon verder. De eerste fokking zes mensen die ik buiten tegenkom hebben allemaal een fokking dikke winterjas aan, inclusief sjaal. Eén ervan draagt zelfs fokking handschoenen. 't Is dat mijn sjaal in de was ligt omdat ik erop kotste, anders zou ik de mijne ook dragen. Maar dat komt omdat mijn vriendin te langzaam breit om het ding in de winter af te krijgen.
Naast dat ik die dikke wollen sjaal nog de hele zomer van plan ben te dragen, is het alsof ik op straat alleen nog maar autisten zie. Moeten we een maand of drie wennen aan de heftige verandering naar twintig plus graden, om eindelijk de zomerjas aan te durven? Zijn we zo neurotisch dat het perse eenentwintig maart moet zijn om die zomerjas aan te trekken? Of zijn we allemaal zo schaaps dat we niet de eerste durven te zijn die de warme wol uittrekt? In dat geval ben ik het zwarte schaap dat als eerst geschoren wordt, met m'n bloemetjesjas. Ondertussen zit ik in de bus en ben ik nog steeds 't enige geschoren lente schaapje. Ik pak nu m'n zakdoekje en snotter het ding vol. Dat heb je dan weer wel als pionier. Veel geschreeuw en weinig wol. Totdat het echt lente is.