Clicky

MoetDatNou: Slavernij niet meer van deze tijd
woensdag 11 februari 2015

Slavernij niet meer van deze tijd

Slavernij heeft z'n beste tijd gehad. Met enige voorzichtigheid zou ik zelfs willen stellen dat het geen slechte zaak zou zijn om de gehele slavernij af te schaffen. Veel slaven blijken steeds vaker het slachtoffer van uitbuiting, verkrachting, geweld en andere verwaarlozing, en dat lijkt mij geen beste zaak. Ik vind dat het eens afgelopen moet zijn met het stelselmatig uitbuiten van slaven. Maar met het huidige politieke bewind gaat het toch te ver om te pleiten voor een totaal verbod op het houden van slaven. Daarom lijkt het mij in ieder geval geen slecht plan om vanuit de overheid een controle te beginnen op het houden van slaven. De 'Slaven Controle Dienst', een soort voedsel- en warenautoriteit op het gebied van slaven. Zodat negers, net als huisdieren, recht krijgen op een fatsoenlijke behandeling.

Om vrouwen niet het gevoel te geven dat ze gelijkwaardig zijn aan mannen, is het belangrijk dat de seksslavenmarkt niet uitsterft. Daarom is het goed om voor deze markt een uitzondering te handhaven. De seksslavinnen mogen wat mij betreft vrij gebruikt worden. Maar een slavernij zoals die nu bestaat lijkt me niet meer van deze tijd. Met enkele mannelijke negro's heb ik gesprekken gevoerd, waaruit bleek dat sommige van hen zelfs een soort menselijke intelligentie met zich meedragen. Door deze bizarre ervaring begon ik wat kritisch aan te kijken tegen het idee van de slavernij. Langzaam aan zou de traditie best andere vormen aan kunnen nemen om uiteindelijk, als de meeste negers genoeg intelligent blijken, te verdwijnen. Diep in mijn hart blijf ik toch van mening dat slavernij onfatsoenlijk is.