Clicky

MoetDatNou: De grens van vrijheid van meningsuiting is bereikt
zaterdag 17 januari 2015

De grens van vrijheid van meningsuiting is bereikt

Terwijl ik de nieuwe kraker van Berge beluisterde, was ik in m'n kop al bezig met dit stukje. Te bedenken of het #JeSuisThomas zou worden, om ook de Hollandse incest variatie op Backstreet Boys-zanger Nick Carter wat vrijheid te gunnen. Of dat ik hem maar gemakzuchtig de grond in zou schrijven, toen ik op 1 minuut 26 in een luid gelach, gehuil en volslagen verwarring uitbarstte.

Moet ik Berge negeren? Moet ik hem geen aandacht geven? Moet ik hem wel aandacht geven, zodat ie straks kan zeggen; “Negatieve aandacht is ook goed, want Adolf Hitler is ondanks al het gekanker rond zijn persoontje ook een grootheid geworden, immers”? Ik weet 't allemaal niet meer, maar wat ik wel weet is dat ik me al heb laten gaan op m'n toetsenbordje. Dus dankzij de creatieve uitspatting van Thomas Berge - alsof het een betere naam is dan z'n echte, Chiel Ottink -, die nogal wat wegheeft van 'Mijn Anus' van wijlen Hans Teeuwen, alhier nog zo'n waardeloze creatieve uitspatting, in de vorm van een stukje vol kanker.

'Wie zijn wij' is niet het enige filosofische hoogstandje van Berge. In 2002 zong hij al "Waarom is er haat, veel geweld op straat" in 'Mijn luchtballon'.