Clicky

MoetDatNou: Volvens column: Het onderwijs moet nog veel leren
dinsdag 2 april 2013

Volvens column: Het onderwijs moet nog veel leren

Lees mijn eerste column voor Volvens hier op Volvens.
Ziezo. Deze no-one met z'n pauper blogje, heeft zich inmiddels geschreven tot columnist bij het stelletje elitaire upper class intellectuelen van Volvens.
Aangezien zelfs ik dat heb weten te flikken, heeft Nederland nogal een te kort aan kwaliteitsschrijverts. Wat mijns inziens weer ligt aan het onderwijssysteem.
Reden genoeg dus om daar zo'n stomme kut column aan te wijden.
Hops:

Het onderwijssysteem in dit land slaat naar mijn mening werkelijk als een lul op een drumstel.
Met z'n allen worden we op verschillende niveau's (vmbo, havo etc.) tot een zelfde soort baantje op ook weer allerlei verschillende niveautjes gewerkt.
Wat er weer voor zorgt dat er zo af en toe een geniale mafketel met of zonder opleiding tussen het groepje schapen uitspringt en grote zakken geld en of andere vormen van repsect krijgt.
Misschien is het onderwijssysteem wat dat betreft juist weer goed...

Volgens het Nederlands onderwijssysteem bestaan er geen leerlingen die geniaal zijn op taalgebied, en op gebied van wiskunde functioneren als dooie eenden, en vice versa.
Op school bestaan er immers verplichte vakken. Wiskunde wordt vanaf het schooljaar 2015/2016 zelfs verplicht voor alle havoleerlingen.
In die verplichte vakken leer je niet alleen de basis - d.w.z. zaken die altijd van pas kunnen komen - , maar ook allerlei zaken die misschien ooit nog eventueel ongeveer een beetje van pas zouden kunnen komen.

Maar natuurlijk vind je alleen de dingen leuk waarin je goed bent, en zal je derhalve als taalgrootheid zonder cijferverstand, uiteindelijk nooit boekhouder worden.
Waarom leren de leerlingen die uitblinken op een bepaald gebied dan nog al die andere zaken?!

Weg met verplichte vakken! Begin op de basisschool met de basis van alle vakken, en borduur vervolgens voort op de vakken waarin een leerling hoog scoort.

2 opmerkingen:

  1. SssJAAaapo!!! ;( + :) + ;P - :O =?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook 'kleine oogjes' kunnen grote dingen zien...Creataliteit en postmeews

    BeantwoordenVerwijderen