Clicky

MoetDatNou: Fuck Serious Request. Doe het zelf!
vrijdag 21 december 2012

Fuck Serious Request. Doe het zelf!

Serious Request. Na dag twee staat de tussenstand op bijna twee miljoen euro. Fantastisch! Met z'n allen samenwerken om de van minder luxe voorziene aardbewoners te helpen. Een ware heldenactie. Met z'n allen vechten voor één doel, namelijk het terugdringen van de babysterfte. Samen sta je sterk. Wat een heerlijk saamhorigheidsgevoel!

Maar wat zijn we met z'n allen ook ontzettende rotmongolen. Dat het nodig is! Tsss... Jammer hoor, dat Serious Request. Nee zelfs dieptriest. Dat er heuse acties nodig zijn om de mens zo ver te krijgen, om wat geld uit de portemonnee te trekken voor medeaardbewoners die nauwelijks iets hebben. En dan moet dat ook nog via een clubje. Garantie voor mislukking natuurlijk, want via die omweg zullen er altijd wat van je centen blijven haken bij organisatiemedewerkers.
Hilarisch ook eigenlijk, die arrogante bewonertjes van planeet aarde. Overal weten ze keer op keer weer een prachtige puinhoop van te maken.

Ieder jaar in december schonk ook ik altijd wat van mijn zuurgekregen zakgeld knaken aan de 3FM-actie. Tot dit jaar. Want nu neem ik een eigen negertje, geheel persoonlijk en ik weet exact waar mijn doekoes terecht komen.
Waarom heeft niet iedereen een eigen negertje? Waarom maken we daar geen gewoonte van? Het is tegenwoordig zo simpel. Men neme de website WaarBenJij.nu, waarop backpackertjes hun reisverslagen plaatsen. Navigeer op die website in dit voorbeeld naar het land Malawi, het land dat dit jaar als symbool fungeert voor Serious Request. Zoek op de site een reiziger uit, neem contact met hem of haar op, kom via de reiziger in contact met een Malawiaan en de rest is gesneden koek. Zo stimuleer je direct de regionale economie en blijft er geen cent achter bij een medewerker van een goed doel.

Dit stuk is geïnspireerd door een artikel van Freek de Swart op DeJaap.