Clicky

MoetDatNou: Recensie nieuwe album Nicki Minaj!
dinsdag 10 april 2012

Recensie nieuwe album Nicki Minaj!

Wanneer iets in de media een grote hype is, maar het over het algemeen vooral negatieve aandacht krijgt en ook nog op het eerste gezicht een afschuwelijke indruk op mij maakt, wil ik mij er het liefst zo min mogelijk mee bemoeien. Zoals Justin Bieber en dergelijke muziekvervuiling, auditieprut op tv, 'real' life soaps en meer overduidelijk gescripte tv-programma's.

Zo had ik dat ook met Nicki Minaj, een meisje drag queen Jay-Z iets wat eruit ziet als een hoopje stront met Dr. Oetker decoratie, dat muziek schijnt te maken.
Zo af en toe zag ik de verschijning ergens langs komen, maar nooit heb ik ook maar één enkel lied van Minaj in zijn geheel beluisterd.

Tot vandaag...: Toen Nicki Minaj afgelopen 2 april zijn nieuwe album 'Pink Friday: Roman Reloaded' uitbracht, besloot ik een compleet onvervalst en totaal objectieve recensie te schrijven:

De recensie
De helft van het album bestaat uit inspiratieloze geluidensmurrie, waar af en toe een huilende rapnegert doorheen komt, die het lied eigenhandig de tyfus in werkt.

De andere helft van het album bestaat uit feestelijke uptempo liedjes, die al bijna in de buurt komen van een echt popliedje. Echter, het refrein van de liedjes wordt oeverloos herhaald, wat ernstig op de zenuwen werkt.

Eindoordeel
Leuk album Nicki Minaj! Alleen een beetje jammer dat het nergens naar klinkt. Ook jammer dat de tracks die al enige popliedjes-structuur tonen, complete kopieën zijn van hedendaagse Top 40-hits.

Nicki, ga alsjeblieft een andere baan zoeken, als discobal, bijvoorbeeld.