Clicky

MoetDatNou: De wereld volgens Andreas Kinneging
woensdag 7 maart 2012

De wereld volgens Andreas Kinneging
Er is geen ruimte voor conservatisme in een continue veranderende wereld.
Ga mee in de veranderingen of pleur op en wordt kluizenaar.

Na dit fragment (onbewerkt hier) uit het PowNews van vorige week maandag, ontstond er een discussie in Nederland over de persvrijheid en schreef Francisco van Jole dinsdag op Joop.nl over de 'overval techniek' van het PowNews.

Van Jole: verbiedt Man Bijt Hond!
In zijn opiniërend artikel meent Van Jole dat de overvaltechniek die Rutger Castricum gebruikt, waarbij hij met draaiende camera bij zijn 'slachtoffers' aanbelt, in de journalistiek een heel zwaar wapen, intimiderend en agressief is. Daar heeft Van Jole het dus alleen over de techniek en niet over de vraagstelling.
Waarbij ik mij dus afvraag of meneer Van Jole ooit programma's zoals Man Bijt Hond heeft bekeken, waar diezelfde techniek wordt gehanteerd.

Of je gekwetst wordt heb je zelf in de hand
Rutger Castricum is de ultieme test om erachter te komen of mensen onder alle omstandigheden normaal kunnen blijven reageren, en of mensen wel of niet politiek correct zijn, en dat is in mijn ogen niet iets slechts en zéker niet intimiderend.
Zelf bepaal je of je geïntimideerd of gekwetst wordt door deze techniek, de schuld kun je onmogelijk bij de journalist leggen.

'Overval techniek' beter dan afgesproken interview
De zogenaamde overvaltechniek is beter dan een afgesproken interview, want bij het afgesproken interview kunnen mensen zich volledig voorbereiden, en is de kans vrijwel nihil dat zij het gewenste antwoord, en een oprecht antwoord zullen geven.

Andreas Kinneging, u bent een komiek
Hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging, die Rutger Castricum fysiek aanviel in het bewuste fragment, was vorige week dinsdag te gast in het programma Pauw en Witteman, waar hij meende dat als Castricum hem had gebeld met de mededeling dat hij langs wilde komen met de camera en hier en daar wilde discussiëren, hij zich had kunnen voorbereiden op 'normale vragen' en niet "al die vragen die Rutger Castricum vaak stelt, namelijk de vragen die alleen maar bedoelt zijn om je belachelijk te maken".
Beste Andreas Kinneging, als je je neus in de camera drukt, terwijl je zegt "Zal ik ook even in de camera kijken?" Doe je het toch echt zelf, komiek.


Ook vertelde Kinneging 'nog veel verder' te gaan dan zijn vrouw Naema Tahir, door televisie in zijn geheel te willen verbannen van het binnenhof, in plaats van alleen de 'onbeschofte journalisten' te weren.

Overigens is het vrij geestig te noemen hoe hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging tegen Rutger mededeelde: "Ik zit niet in de politiek en ik hoef niet netjes te doen tegen jou". Ronduit prachtig.

Enkel inhoud past niet in deze samenleving, je kunt onmogelijk om de 'vorm' heen, ook Andreas Kinneging kan er niet omheen, en doet dat ook niet.

Als je dit artikel leuk vindt, kun je het delen met de knoppen hieronder.