Clicky

MoetDatNou: Overval: inwoners winnen, politie en gemeente falen gruwelijk
vrijdag 27 januari 2012

Overval: inwoners winnen, politie en gemeente falen gruwelijk

Op 23 december vorig jaar schreef ik over een overval, die op dat moment bezig was in een supermarkt in Stompwijk.
Bij deze overval werden beide overvallers ingerekend door moedige dorpsbewoners, waarna de politie de overfaalers kon meenemen naar het bureau.

Vondst wapen bleef uit
Het was zeker dat er bij de overval een vuurwapen was gebruikt, maar de politie kon het wapen tot vrijdag 13 januari niet vinden.
Feit is, dat één dader een sloot in was gevlucht, en het lijkt mij dan ook heel logisch dat de politie die plek niet zou overslaan.
Echter, de politie werd na de overval meerdere keren gesignaleerd met een opsporingsteam van meer dan een handvol agenten, een hond én opsporingsapparatuur (o.a. een metaaldetector), dat keer op keer niets kon vinden.

Bijeenkomst en vondst wapen
Op woensdag 11 januari was er een bijeenkomst, waar de inwoners van het dorp werden ingelicht over de overval en alle ontwikkelingen.
Nadat bij deze bijeenkomst een bewoonster zich afvroeg of er al in de sloot was gezocht, waar één van de daders notabene was uitgevist, werd er 'toevallig' enkele dagen na de bijeenkomst in de sloot gezocht, en je raadt het niet... Er werd een heus pistool gevonden!

Beveiligingscamera's te duur, lantaarnpalen niet(!)
Tevens werd er bij de bijeenkomst verteld door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg (waar Stompwijk onderdeel van uitmaakt) Hans van der Sluis (60...), dat er bij de supermarkt géén camera's zouden worden geïnstalleerd, aangezien de camera's te duur zouden zijn én een vals gevoel van veiligheid zouden kunnen geven.
Wel zouden er al extra lantaarnpalen besteld zijn, die zo snel mogelijk zouden worden geïnstalleerd.
Oh, wat een topwerk van de gemeente! Chapeau!  Nee... wacht even... als je ff een minuutje op internet rondneust, zie je al gauw dat je met de aanschaf van het allerduurste setje beveiligingscamera's komt op een bedrag van €1.999,- (inclusief volledige service: bekabeling, montage, installatie etc.) en met de door de gemeente vier aangeschafte lantaarnpalen kom je op €5.600,- (inclusief overige kosten en 25 meter elektriciteitskabel per paal).
Nou ben ik geen rekenwonder, maar is er iemand die durft te beweren dat €5.600,- minder is dan €1.999,-?
Daarbij: "een vals gevoel van veiligheid"?! Wie vertelt deze kennelijk digibete burgemeester wat een camera überhaupt is en doet en wie laat de beste man een uitzending van 'Opsporing Verzocht' zien?!

Overigens had de burgemeester waarschijnlijk een vergissing gemaakt, waar hij bij 'een vals gevoel van veiligheid' de camera's verwisselde met de lantaarnpalen.

"Beveiligingscamera's geven een vals gevoel van veiligheid"
- Hans van der Sluis
Als je dit artikel leuk vindt, kun je het delen met de knoppen hieronder.

In het originele artikel over de overval schreef ik dat er een achtervolger gewond was geraakt door een kogel.
Dat werd in alle officiële nieuwsberichten vermeld, maar bleek later niet correct. Mijn excuses.